Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa na skrzydełkach

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniak 3 szt
ogórki konserwowe 3-4 szt
śmietana 150 ml
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do samku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa na skrzydełkach

Kroki postępowania

1
Do garnka wkładamy umyte skrzydełka, zalewamy je wodą i gotujemy z dodatkiem odrobiny soli. W tym czasie obieramy warzywa, myjemy, marchewkę, pietruszkę i ogórki ścieramy na tarce do jarzyn na małych oczkach, ziemniaki kroimy w kosteczkę, do gotujących się skrzydełek dodajemy marchew i pietruszkę oraz ziemniaczki - gotujemy około 10 minut
Krok 1 - Zupa ogórkowa na skrzydełkach foto
2
Następnie dodajemy natkę pietruszki oraz starte ogórki i dogotowujemy przez 5-7 minut,
Krok 2 - Zupa ogórkowa na skrzydełkach foto
3
zalewamy śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 3 - Zupa ogórkowa na skrzydełkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 25.02.2014 08:52
moja ulubiona zupa
Iwona32 24.02.2014 11:02
kocham taką:)
Czyki 24.02.2014 07:49
Taka zupka to rewelka:)
fotoviderek 24.02.2014 07:17
Ogórkowa to mój nr 1 :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak