Zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    0,5 kg
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • ziemniaki

    4 szt
  • bulion warzywny

    3 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującego bulionu wrzucić pokrojoną włoszczyzną, dodać liść laurowy, ziele angielskie i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości warzyw. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone w kostki ogórki, podsmażyć je, stale mieszając. Do buliony dodać ogórki, przyprawić do smaku, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, gotować kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 29.11.2012 00:32
dobra zupka ;)
Wafelek2601 07.10.2011 20:12
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat