Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 2 szt
ziemniaki 6 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 3 łyżki
ogórki kiszone 8 szt
sól i pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyzeczka
koperek 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Żeberka myjemy zalewamy 2 l wody i gotujemy około 40 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i wkładamy do żeberek. Do zupy dodajemy liść laurowy , ziele angielskie, przyprawę uniwersalną, sól i pieprz. Gotujemy około 15 minut. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy aż ziemniaki i ogórki będą miękkie. Mąkę mieszamy ze śmietaną, dodajemy 3 łyżki zimnej wody i 3 łyżki gorącego wywaru i zagęszczamy zupę. Na samym końcu dodajemy posiekaną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak