Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    4 szt.
  • udka z kurczaka

    1 szt.
  • marchew

    2 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • seler

    0,5 szt.
  • ziemniaki

    4 szt.
  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udko zalać wodą i gotować. Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę. Pozostałe składniki utrzec na tarce jarzynowej. Ogórki osobno! I wrzucić to wszystko do wywaru, oprócz ogórków bo te dodajemy wtedy gdy ziemniaki bedą już miękkie. Zupka jest przepyszna.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Matik

07.09.2010 22:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat