Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1/2 szt
por 1/2 szt
masło 2 łyżki
ziemniaki 1 kg
ogórek kiszony 4 szt
śmietana 1 szklanka
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Wykonanie:
Seler, pietruszkę, marchewkę dokładnie oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora drobno pokroić i wszystkie warzywa przysmażyć na maśle. Następnie przełożyć do garnka wlać 1 ½ litra wrzącej lekko osolonej wody, dodać obrane, pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Dodać obrane starte ogórki, przyprawić śmietaną z mąką, zagotować, w razie potrzeby posolić do smaku i posypać natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Saga123 08.08.2015 14:29
uwielbiam ją! :)
Ola1young 08.08.2015 12:30
lubie ogórkową z ziemniakami lub ryżem
IZABELA29 08.08.2015 07:07
moja ulubiona
Babeczka35 08.08.2015 07:04
Super zupka,lubię taką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak