Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4
marchew 2
pietruszka 2
seler kawałek
ogórek kiszony 10
bulion warzywny 1 litr
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Bulion warzywny doprowadzamy do wrzenia. Ziemniaki kroimy w kosteczkę, marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tartce. Dodajemy to do bulionu. Ogórki kiszone ścieramy na tartce, wrzucamy do bulionu. Po chwili sprawdzamy czy zupa jest odpowiednio kwaśna, możemy dolać wody z ogórków kiszonych, sól i pieprz do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw czyli ok 30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 11.02.2015 15:05
Lubię taką zupkę.
jasiek 11.02.2015 13:39
lubię kwaśne zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak