Zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek kiszony

    0,4 kg
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • por

    5 cm
  • seler

    1/4 sztuki
  • bulion drobiowy

    2 sztuki
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • lubczyk świeży

    2 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa ogórkowa foto
Warzywa umyć, obrać.
Krok 2 - Zupa ogórkowa foto
Zetrzeć warzywa (marchewka, pietruszka, seler , por) na tarce o grubych oczkach.
Krok 3 - Zupa ogórkowa foto
Warzywa przełożyć do garnka 5 litrowego. Zalać wodą - 4 litry. Dodać lubczyk, bulionetki, przyprawę vegete natur. Zagotować.
Krok 4 - Zupa ogórkowa foto
Ogórki zetrzeć na tarce.
Krok 5 - Zupa ogórkowa foto
Wrzucić ogórki do zupy. Gotować zupę około 20-30 minut. Dodać dowolny makaron (4 łyżki). Gotować jeszcze ok. 10 minut.
Krok 6 - Zupa ogórkowa foto
Śmietanę wymieszać w kubku z kilkoma łyżkami zupy. Aby śmietana się ogrzała. Wlać całość do zupy.
Krok 7 - Zupa ogórkowa foto
Można posypać zieloną pietruszką. Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 13.02.2015 10:26
bardzo lubię ogorkową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat