Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt.
seler 10-15 dag
pietruszka 1 szt. [średnia]
ziemniaki 5-6 szt. [średnie]
ogórki kiszone 2-3 szt.
tłuszcz 1 łyżka
kostka mięsna 1 szt.
śmietana 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Marchew, seler, pietruszkę zetrzeć na tarce, kartofle obrać i sparzyć, posiekać w kostkę. Zagotować wszystko na kostce mięsnej. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce, podsmażyć na tłuszczu [masło lub margaryna] i dodać do wywaru na końcu gotowania. Zagotować wszystko razem. Zabielić zupę śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 31.01.2015 23:28
Moja ulubiona zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak