Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA OGÓRKOWA

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
skrzydełka kurczaka 4 sztuki
ogórek kiszony 400 gram
ziemniaki 5 sztuk
śmietana 18 proc 100 ml
mąka 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA OGÓRKOWA

Do garnka z wodą wkładam włoszczyznę oraz kurczaka i Kucharka, a następnie gotuję przez około 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmuję warzywa i skrzydełka, a dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuję, aż będą miękkie. Ogórki ścieram na tarce, dodaję masło i łyżkę wody, po czym duszę je na niewielkim ogniu. Następnie dodaję je do zupy. Na koniec rozrabiam śmietanę z mąką i odrobiną zupy, po czym wlewam do zupy i mieszam gotując jeszcze przez kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 12.09.2014 15:51
moja ulubiona!
jasiek 12.09.2014 15:39
bardzo lubię kwaskowate zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak