Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 400 g
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
por
ziemniaki 4 szt
ryż 100 g
ogórki kiszone 4 szt
śmietana 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Zeberko umyć ,zalać wodą w garnku do zupy i nastawić .Gdy zacznie się gotować dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę włoszczyznę.Wszystko gotujemy aż będzie prawie miękkie.W międzyczasie solimy -tylko trochę.Gdy warzywa są juz prawie miękkie dosypujemy ryż a po ok 5 minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.Wszystko gotujemy aż ziemniaki będą miękkie,wtedy dodajemy starte na grubej tarce ogórki.Chwile gotujemy.W tym czasie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na koniec dodajemy śmietanę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 21.02.2014 18:33
pyszna zupa
Wiesława1 21.02.2014 09:50
Bardzo lubię ogórkową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak