Zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier ogókrowy Smak

    290 g
  • marchewki

    2
  • ziemniaków

    5-6
  • rosołu

    ok.2,5 l
  • pieprz sól do smaku

  • Koperek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • czosnku

    3 ząbki
  • ryż

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującego się rosołu wrzucam obrane, całe ząbki czosnku oraz wsypuję ryż. Gotuję pod przykryciem aż ryż zacznie robić się miękki, wrzucam do zupy pokrojone w półplasterki marchewki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuję do miękkości. Następnie dodaję przecier ogórkowy i koperek. Pozostawiam na ogniu przez 10 minut. Doprawiam do smaku i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogusia19 30.09.2013 14:27
pyszne mniam
dodi 30.09.2013 13:41
moja ulubiona zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat