Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przecier ogókrowy Smak 290 g
marchewki 2
ziemniaków 5-6
rosołu ok.2,5 l
pieprz sól do smaku
Koperek suszony Prymat 2 łyżeczki
czosnku 3 ząbki
ryż 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Do gotującego się rosołu wrzucam obrane, całe ząbki czosnku oraz wsypuję ryż. Gotuję pod przykryciem aż ryż zacznie robić się miękki, wrzucam do zupy pokrojone w półplasterki marchewki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuję do miękkości. Następnie dodaję przecier ogórkowy i koperek. Pozostawiam na ogniu przez 10 minut. Doprawiam do smaku i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 30.09.2013 14:27
pyszne mniam
dodi 30.09.2013 13:41
moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak