Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus drobiowy 1 sztuka
skrzydełka 2 sztuki
marchewka 3 sztuki
seler nać 2 łyżki
ziemniaki 3 sztuki
ogórki kiszone 10 sztuk
jogurt grecki 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Kroki postępowania

1
Korpus wraz ze skrzydełkami nastawiamy w garnku. Do momentu zagotowania zbieramy szumowiny. Następnie dodajemy startą marchew oraz natkę seleru. Całość solimy i gotujemy przez około 30-40 minut.
Krok 1 - Zupa ogórkowa foto
2
Do garnka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą już miękkie, dodajemy starte ogórki. Całość gotujemy do momentu aż ogórki będą miękkie.
Krok 2 - Zupa ogórkowa foto
3
Do zupy dodajemy około 1 łyżki jogurtu greckiego.

Smacznego!
Krok 3 - Zupa ogórkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZielonyPokoik 08.05.2013 14:59
Sylwia Kondracka: Podejrzewam, że wyszła taka ciemna ze względu na to, że dość dużo dałam zieleniny.
zielonamorelka 07.05.2013 22:20
uwielbiam ogórkową ale tak ciemnej jeszczenie jadłam[przypomina mi trochę fasolową z wyglądu którą też uwielbiam]
marta1221 07.05.2013 16:31
bardzo lubię ogórkową :)
iwi 07.05.2013 16:30
Na obiad obowiązkowa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak