Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek kiszony 5 szt
śmietana 3 łyżki
skrzydełka kurczaka 4 szt
ziemniaki 5 szt
ziele angielskie 2 szt
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Na początku należy włożyć do garnka dobrze opłukane żeberka lub skrzydełka i gotować je na małym ogniu. Zebrać szum, następnie posolić wodę, zwiększyć ogień, dodać listek laurowy.Gdy woda zacznie wrzeć dodać do zupy ogórkowej obraną pietruszkę, seler, pokrojoną marchewkę, ziemniaki oraz kostkę rosołową. Gdy ziemniaki trochę zmiękną dorzucić do zupy starte na tarce ogórki kiszone. Zupę gotować jeszcze przez 10 minut, doprawić do smaku. Do osobnego kubeczka odlewać dwie chochle zupy ogórkowej i rozrobić ją ze śmietaną, następnie wlać do garnka cały czas mieszając. Jeśli śmietana nie jest zimna, to zupa ogórkowa nie powinna się zważyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 01.10.2012 22:50
Jedna z moich ulubionych zup
pacpaw 03.09.2012 19:46
chyba też taką ugotuję. Akurat mam otworzone kiszone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak