Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewka
1 szt -
pietruszka
1 szt -
seler
0,5 szt -
ogórki kiszone
5 szt. -
smietana 18%
2 łyzki -
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
6 szt -
ziele angielskie
4 szt -
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt. -
ziemniaki
4 szt
Przepis i sposób przygotowania Zupa ogórkowa
Na tarce z grubymi okami trzemy marchewke i dodajemy ją, kiedy warzywa będą miękkie. Dolać szklankę wody i gotować ok.5 minut. Po tym czasie dodać starte na grubych okach ogórki kiszone i gotować 15 minut. Dodać sól do smaku i dodać pokrojone w drobna kostkę ziemniaki.
Do małego naczynka odlewamy odrobinę zupy do rozmieszania ze śmietaną. Rozmieszaną śmietanę dodać do zupy ciągle mieszając wtedy, kiedy ziemniaki będą już miękkie.
Gotować jeszcze chwilę i podawać.
Komentarze (2)