Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt
ogórki kiszone 5 szt.
smietana 18% 2 łyzki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
ziemniaki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

W litrze wody gotujemy do miękkości kawałki selera i pietruszki z zielem angielskim, liśćmi laurowymi i pieprzem.(przyprawy dobrze jest umieścić na sicie albo w zaparaczu do herbaty, żeby nie przeszkadzały w trakcie jedzenia).

Na tarce z grubymi okami trzemy marchewke i dodajemy ją, kiedy warzywa będą miękkie. Dolać szklankę wody i gotować ok.5 minut. Po tym czasie dodać starte na grubych okach ogórki kiszone i gotować 15 minut. Dodać sól do smaku i dodać pokrojone w drobna kostkę ziemniaki.

Do małego naczynka odlewamy odrobinę zupy do rozmieszania ze śmietaną. Rozmieszaną śmietanę dodać do zupy ciągle mieszając wtedy, kiedy ziemniaki będą już miękkie.

Gotować jeszcze chwilę i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.12.2012 09:32
lubię
kuklik 22.08.2012 15:09
zupka na czasie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak