Zupa ogonowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    20 dag
  • zupa w proszku

    1 szt ogonowa
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • koperek

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • ziemniaki

    30 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyzki
  • makaron muszelki

    10 dag
  • sól i pieprz

    do smaku
  • suszony majeranek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka włożyć do wody i obgotować. Wylać wodę, żeberka ponownie zalać zimną wodą, dodać włoszczyznę (oprócz marchewki) i gotować 20 minut. Ziemniaki obrać pokroić w drobną kostkę, marchew zetrzeć na grubych oczkach i wrzucić do zupy. Dorzucić makaron. Zupę w proszku rozrobić z odrobiną wody i przecierem pomidorowym. Dodać do zupy. Pogotować kolejne 20 min. Na sam koniec dodać majeranek, pokrojony koperek i natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 13.10.2016 09:11
pyszna zupa
MonikaW 13.10.2016 07:18
moja mama taką robiła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat