Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa obfitości

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 duża sztuka
mięso mielone 30 dkg
bulion 2 litry
marchewka 2 duże sztuki
cebula 2 sztuki
pieczarki 25 dkg
fasolka szparagowa 1 garść
parówki cienkie 3 sztuki
ogórki kiszone 3 duże sztuki
koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek
ziemniaki ugotowane 3 sztuki
Majeranek suszony Prymat 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej 2 łyżki
sos chili 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa obfitości

Filet z kurczaka myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.

Olej rozgrzewamy i podsmażamy na nim mięso mielone następnie dodajemy pierś z kurczaka,parówki pokrojone w plasterki oraz cebulę pokrojoną w półplasterki lekko doprawiamy solą i pieprzem.Wszystko podsmażamy.

Marchew obieramy i kroimy w kostkę,pieczarki na cztery części,fasolkę na mniejsze kawałki i dodajemy do mięsa.Wszystko zalewamy bulionem i dusimy około 20min.Po tym czasie dodajemy koncentrat,ogórki pokrojone w drobną kostkę i gotujemy jeszcze około 15 min.Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki,majeranek,doprawiamy solą,pieprzem,chili i zagotowujemy.

Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dodajemy przegotowanej gorącej wody.

Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 10.06.2017 10:17
Pysznie! Pysznie!
Pani Domu 14.02.2017 10:25
pyszna, pożywna zupa
anemon 09.01.2014 08:00
Faktycznie zupa bardzo obfita w smaki i składniki.
Renataj 14.12.2013 21:54
Bardzo pożywna. Super.
Kuchenka 14.12.2013 21:26
bardzo apetyczna!!!
Cranberry 14.12.2013 20:23
Moje smaki
Jusiaa 14.12.2013 15:40
Bogata ta zupka, idealnie kaloryczna na zimę:)
norweska20 14.12.2013 15:11
super syta zupa
Romanowka 14.12.2013 15:05
Rzeczywiście obfitości:) wprost idealna na mroźne zimowe dni dla mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak