Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa "nic"

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
jaja 2 sztuki
cukier 3 łyżki
budyń czekoladowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa "nic"

zółtka oddzielic od białek, białka ubic z łyzka cukry na sztywna piane. Mleko zagotowac, kiedy dojdzie do wrzenia ustawic na minimalny ogień. Łyzka nakładadac białka na mlako w kształcie chmurek, gotowac z kazdej strony po minucie wyjąć, ułozyc na talerzu. zółtka rozbełtac dodac bydyn i 2 łyzki gorącego mleka, cvałosc wlac do mleka. Gotowac minute, wlewac do talerzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 13.11.2013 11:55
naprawdę smaczna
natalia.doradca 13.11.2013 10:18
Jak dawno jej nie jadłam super zupka :)
dodi 13.11.2013 08:59
fajna zupka
Paolcia 13.11.2013 08:52
ojjj pychotka :) palce lizać mniammm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak