Zupa neapolitańska z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1-2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • żółtka

    2 szt
  • śmietanka kremowa

    200 ml
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • oregano

  • bazylia

  • masło

    klika łyżek
  • szczypiorek

    1/2 peczka
  • makaron

    15-20 dag
  • bulion warzywny

    2 l
  • ser żółty

    1 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente- odcedzamy
Obrane warzywa ścieramy na grubej tarce, a następnie wrzucamy na rozgrzane w garnku masło- chwilkę dusimy.
Zalewamy warzywa bulionem i gotujemy do miękkości.
Śmietankę miksujemy z żółtkami i wlewamy do zupy.
Dodajemy także starty ser.
Całość przyprawiamy i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Podajemy z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 25.01.2015 17:21
z chęcią bym spróbowała
foczka-ks 27.09.2013 01:16
fajne, ciekawy przepis
Krystyna32 27.08.2013 07:49
pyszna zupka
adelajda 25.08.2013 16:13
bardzo lubię tą zupkę
Kasia35 25.08.2013 14:48
zapisuję do zrobienia :)
Renata 25.08.2013 09:28
mniam zupka
Agnieszka-87-25 25.08.2013 09:19
pychota ta zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat