Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na dziczyźnie z grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieso z dzika 40 dag
udko 2 szt
papryka czerwona 1 szt
majeranek
czosnek 2 ząbki
cebula 2 szt
olej
przecier pomidorowy 4 łyżki
marchew 2 szt
ziemniaki 5 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
masło 2 łyżki
bulion 1 litr
mąka 2 łyżki
borowiki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na dziczyźnie z grzybami

Mięso z dzika kroimy w kosteczkę , udka zostawiamy w całości . Grzyby leśne mogą być suszone gotujemy , po ugotowaniu siekamy. Na oleju w dużym rondlu podsmażamy cebulę z czosnkiem , dodajemy mięso z dzika pokrojone w kostkę oraz udka. smażymy. doprawiamy sola ,papryką słodką i smażymy na złoto. Dolewamy wody ok 1 litr. Dusimy ok 30 min. Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę ,ziemniaki , paprykę i gotujemy następne 20 min. Dodajemy przecier pomidorowy. Wyciągamy udka i obieramy mięso od kości-kroimy i dodajemy do zupy. Zagotowujemy doprawiamy majerankiem , magii ,papryką w proszku do smaku. Robimy zasmażkę. do zupy dolewamy bulion warzywny - zagotowujemy , dodajemy zasmażkę stopnia 2 .Mocno mieszamy . Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 08.08.2013 21:04
konkretna zupa
usmiech 08.08.2013 19:54
ciekawy pomysł, muszę spróbować
agus198900 08.08.2013 19:19
uwielbiam grzybki;) czekam z niecierpliwością na sezon;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak