Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na bazie marchewki i groszku z lanym ciastem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożonka marchew z groszkime 1 opakowanie
seler 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 1\3 sztuki
jajko 1 sztuka
śmietana 0.5 szklanki
mąka 2 łyżki
sól 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
kości schabowe 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na bazie marchewki i groszku z lanym ciastem

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na kościach ze schabu. Wywar gotujemy 30 minut.
Krok 1 - Zupa  na bazie marchewki i groszku z lanym ciastem foto
2
Do wywaru dodajemy mrożonkę marchew z groszkiem oraz obrane warzywa pietruszkę, seler, por. Gotujemy je 20 minut. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 2 - Zupa  na bazie marchewki i groszku z lanym ciastem foto
3
Do zupy dodajemy śmietanę, a następnie robimy lane ciasto: w tym celu łączymy ze sobą jajko i mąkę. Po wymieszaniu wlewamy pomału do zupy.
Krok 3 - Zupa  na bazie marchewki i groszku z lanym ciastem foto
4
Zupę podajemy gorącą- smacznego.
Krok 4 - Zupa  na bazie marchewki i groszku z lanym ciastem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 30.12.2013 20:48
Pyszna zupka
Ivonne 30.12.2013 19:57
Pyszna zdrowa zupka:)
Konczi 30.12.2013 19:55
bardzo fajne sa takie zupki
w mojej kuchni 30.12.2013 19:51
bardzo smacznie wygląda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak