ZUpa minestrone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    2,5 kg
  • seler naciowy

    1 szt
  • bulion warzywny

    1,5 litra
  • czosnek

    4 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory, pokrój przesmaż z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem, zalej bulionem i gotuj do miękkości. Zmiksuj. Obierz selera naciowego, pokrój go w drobną kostkę i dodaj do zupy. Całość zagotuj, dopraw solą i pieprzem, na koniec posyp oregano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 18.10.2013 19:34
Bardzo dobra
Natalia40 23.10.2011 16:41
pyszna
Marzena34 26.08.2011 12:44
orzeżwiająca

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat