Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsno - warzywna na zasmażce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 5 szklanek
marchew 1
seler 0,5
ziemniaki 8
por 1/3
mąka pszenna 4 łyzki
majeranek
sól
pieprz
nogi z kurczaka 2 gotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsno - warzywna na zasmażce

Kroki postępowania

1
Obrane warzywa kroimy. Ziemniaki i selera kroimy w kostkę, marchew oraz pora kroimy w talarki. Warzywa wrzucamy na gotujący się bulion i gotujemy do miękkości - dodajemy obrane z kości i pokrojone na mniejsze kawałki mieso kurczaka, zupę doprawiamy pieprzem ,solą oraz majerankiem
Krok 1 - Zupa mięsno - warzywna na zasmażce foto
2
Mąkę rumienimy na suchej patelni na sredniobrązowy kolor,
Krok 2 - Zupa mięsno - warzywna na zasmażce foto
3
gdy mąka ostygnie łączymy ją z gorącą zupą i całosć gotujemy jeszcze 5 minut.
Krok 3 - Zupa mięsno - warzywna na zasmażce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 16.02.2014 18:06
fajna zupka :-)
Mati13 18.11.2012 19:02
2 gotowane nogi z kurczaka miałem z rosołu z dnia poprzedniego i o taki też bulion mi chodzi. Do mąki stopniowo dolewam wywar z zupy chochelką i całość energicznie mieszamy, gdy dodam do mąki 2 chochle zupy, to całą tą mąkę przelewam do garnka z zupą i zagotowuje
SmacznaPyza 18.11.2012 14:05
z czego bulion? w jaki sposób łączymy podprażoną mąkę z gorącą zupę - wytłumacz bo komuś mogą wyjść kluchy...
caralajna 17.11.2012 12:51
fajna zupa
angelika14 17.11.2012 12:31
lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak