Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsna z pieczarkami i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
pieczarki 30 dkg
papryka czerwona
smalec 2 łyżki
olej 3 łyżki
cebula
Liść laurowy suszony Prymat 2
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsna z pieczarkami i papryką

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięso podsmażamy na rozgrzanym smalcu. Jak mięsko jest zarumienione dajemy do garnka, zalewamy litrem wody i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego mięsa dodajemy ziele, liście laurowe oraz przyprawy.
Krok 1 - Zupa mięsna z pieczarkami i papryką foto
2
Pieczarki, paprykę i cebulę obieramy i kroimy. Następnie rumienimy na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Zupa mięsna z pieczarkami i papryką foto
3
Dodajemy do gotującej się zupy. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.
Krok 3 - Zupa mięsna z pieczarkami i papryką foto
4
Doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Zupa mięsna z pieczarkami i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.02.2014 10:16
apetyczna zupka
Dorota37 06.11.2013 14:22
jaka pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak