Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsna z cebulką

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 40 dkg
łopatka bez kości 40 dkg
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsna z cebulką

Kroki postępowania

1
Przygotowane mięsa kroimy w kostki
Krok 1 - Zupa mięsna z cebulką foto
2
Rumienimy na rozgrzanym oleju .Przekładamy do garnka i zalewamy wodą
Krok 2 - Zupa mięsna z cebulką foto
3
Dodajemy pieprz i przyprawę do zup w płynie
Krok 3 - Zupa mięsna z cebulką foto
4
Dodajemy kuharka, liście laurowy i ziele angielskie
Krok 4 - Zupa mięsna z cebulką foto
5
Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem
Krok 5 - Zupa mięsna z cebulką foto
6
Obrane cebule kroimy w pióra
Krok 6 - Zupa mięsna z cebulką foto
7
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę
Krok 7 - Zupa mięsna z cebulką foto
8
Cebulę przyprawiamy kucharkiem.
Krok 8 - Zupa mięsna z cebulką foto
9
Zarumienioną cebulę dodajemy do gotującej zupy
Krok 9 - Zupa mięsna z cebulką foto
10
Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku, gotujemy chwilę razem.
Krok 10 - Zupa mięsna z cebulką foto
11
Podajemy na gorąco.
Krok 11 - Zupa mięsna z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak