Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska z ziemniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0.5 kg
Kukurydza z Puszki 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
ziemniaki 4 sztuki
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
przyprawy dużo pikantnych
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska z ziemniakami

mięso mielone podmsmażyć z przyprawami i cebula na niewielkiej ilości oleju.

obrane ziemniaki i marchew pokroic dowolnie i ugotowac do miękkości w osolonej wodzie,odcedzić.

kukurydze i fasole razem z zalewą wwlac do garnka,dodać 2 szklanki wody, podsmażone mięso z cebula,przeciśniety czosnek i ziemniaki z marchewka.

wszystko razem podgotować 10 minut,dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.

podawać gorące

smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.06.2013 07:57
bardzo smaczna
AnielskaSlodycz 18.06.2013 20:10
lubię takie zupy :) Dodaje do księgi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak