Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    500 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • fasola czerwona z puszki

    1 sztuka
  • kukurydza w puszce

    1 sztuka
  • pomidory krojone z puszki

    1 sztuka
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • sok z limetki

    1 łyżeczka
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • woda

    1 litr
  • oliwa

    do smażenia
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oregano

    szczypta
  • bazylia

    szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • nachos

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie do zeszklenia. Następnie dodajemy mięso mielone, pokrojoną papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i smażymy do momentu aż mięso będzie gotowe. Następnie zalewamy mięso wodą, dodajemy fasolę (razem z płynem), odsączoną kukurydzę oraz zmiksowane pomidory. Wszystko dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok. 15 minut. Do zupy dodajemy ulubione przyprawy - słodką paprykę, oregano, bazylię, kminek oraz sól i pieprz. Na koniec dodajemy łyżeczkę soku z limonki. Zupę podajemy w towarzystwie Tacos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 10.04.2017 10:34
uwielbiam taką zupę
Stenka 06.10.2016 19:28
moje smaki
IwonaKa 17.01.2016 16:17
smaczna i bardzo pożywna
zuzawie 30.09.2015 16:08
mniam! na pewno wypróbuję!
Ela15 21.09.2015 10:17
rewelacyjna zupa
Futka 07.08.2015 05:34
Świetna i bardzo smakowita zupka :)
dollce 06.08.2015 23:50
Pyszności :)
Misia13 06.08.2015 22:28
mmmmmm, coś dla mnie ;-)
marzut 06.08.2015 17:12
super przepis
norweska20 06.08.2015 17:02
bardzo lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat