Zupa meksykańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    3 sztuki
  • cebula biała

    3 sztuki
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • mięso mielone wieprzowe

    300 g
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • woda

    3 l
  • oregano

    1 łyżeczka
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    3 szczypta
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa meksykańska foto
Umyj i pokrój paprykę i cebulę.
Krok 2 - Zupa meksykańska foto
Na patelni podsmaż mięso z cebulą i papryką. Przypraw solą, pieprzem, oregano, bazylią i pieprzem cayenne.W garnku zagotuj wodę. Podsmażone składniki wrzuć do wody.
Krok 3 - Zupa meksykańska foto
Mąkę rozrób w wodzie i dodaj do zupy razem z koncentratem.
Krok 4 - Zupa meksykańska foto
Na koniec dodaj fasolę i kukurydzę.
Krok 5 - Zupa meksykańska foto
Wszystko zagotuj. Rozgrzewająca zupa meksykańska jest gotowa :) ! Smacznego.
Kluska_87
Można podawać z nachos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 06.10.2014 19:44
super smaczna zupka
as28 06.10.2014 17:07
wspaniała zupka
nogawkuchni 06.10.2014 16:45
Stanowczo sycąca i pożywna zupka,a do tego z pewnością bardzo smakowita.
molanka 06.10.2014 15:29
bardzo apetyczna
olyabuziaczek 06.10.2014 15:28
wyglada ciekawie:)
noninka77 06.10.2014 15:28
Idealna na te chłodne wieczorki:-)
Futka 06.10.2014 15:07
przepyszna zupa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat