Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa meksykańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czarna 40 dkg.
sól 1 łyżeczka
woda 10 szkl.
olej roślinny 2/3 szkl.
cebula 1 duża
czosnek 4 ząbki
kakao 2 łyżki
kminek Prymat szczypta
cukier szczypta
ocet winny czerwony 2 łyżki
papryka zielona 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa meksykańska

paprykę umyć usunąć gniazdo nasienne i pokroić na kawałki wrzucić do dużej miski wsypać fasolę i łyżeczkę soli zalać 10 szklankami wody i odstawić na noc.Następnego dnia namoczoną fasolę przelać do garnka wsypać pieprz i gotować do miękkości,wyjąć paprykę z ugotowanej fasoli.Na patelni rozgrzać olej a w międzyczasie obrać cebulę z czosnkiem cebulę pokroić w plastry a czosnek posiekać następnie wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić,całość zalać bulionem z gotowania się fasoli dodać kakao oraz przyprawy liść laurowy.kminek,cukier,ocet winny do smaku całość dokładnie wymieszać i zagotować gotować jeszcze 10 min.jeśli trzeba to można podlać odrobiną wody i ponownie zagotować,zupa ta jest polecana szczególnie osobom starszym pobudza pamięć oraz koncentrację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 16.11.2013 13:49
`fajna,ciekawa zupa
IKrakowianka 09.11.2013 20:18
lubię takie smaki
Motorek 20.01.2013 11:43
bardzo fajna
Wafelek2601 03.01.2013 14:31
Smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak