Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowo-pieczarkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuki
pieczarki 30 dkg
olej do smażenia
marchewki 4 średnie sztuki
seler korzeniowy ok. 50 g
por ok. 50 g
ziemniaki 4 średnie sztuki
bulion warzywny lub drobiowy 2,5 l
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowo-pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Zupa marchewkowo-pieczarkowa foto
2
Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do cebuli. Smażyć razem kilka minut.
Krok 2 - Zupa marchewkowo-pieczarkowa foto
3
Marchewki i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 3 - Zupa marchewkowo-pieczarkowa foto
4
Jak prawie cały płyn z grzybów odparuje, dodać do nich przygotowane warzywa.
Krok 4 - Zupa marchewkowo-pieczarkowa foto
5
Wlać bulion, dodać trochę pieprzu, zagotować.
Krok 5 - Zupa marchewkowo-pieczarkowa foto
6
Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 6 - Zupa marchewkowo-pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 07.10.2015 06:57
fajna zupka :)
Babeczka35 14.07.2015 08:11
Super pyszna zupka.
IZABELA29 13.07.2015 20:09
apetyczna zupka
gosia561 13.07.2015 15:14
fajne delikatne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak