Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowo-dyniowa z grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 3 litry
marchew 4 szt
dynia 0,5 kg
ziemniaki 3 szt
seler nać 2 łodygi
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
udko z kurczaka 1 szt
natka pietruszki
pietruszka 1 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowo-dyniowa z grzankami

Mięso myjemy i wkładamy do wody.
Pietruszkę, marchewkę, ziemniaki, dynię obieramy ze skóry, kroimy i wrzucamy do wody z mięsem, gotujemy. Dodajemy liście selera i natkę pietruszki, kostkę bulionową i jeszcze gotujemy aż warzywa i mięso będą miękkie. Mięso wyjmujemy, a warzywa miksujemy na papkę. Przyprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z grzankami lub makaronem i mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak