Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 8 sztuk
ryż 1 torebka
masło 1 ły,zeczka
sól do smaku
cukier do smaku
bulion drobiowy 800 ml
śmietana 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa z ryżem

Marchewkę dokładnie myjemy, cieniutko obieramy. Kroimy w plastry zalewamy bulionem, dodajemy łyżkę masła i gotujemy do miękości. W osobnym garnku w lekko osolonej wodzie gotujemy ryż. Marchewkę miksujemy , przecieramy przez sito, doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem ozdobiona keksem ze smietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak