Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1/2 kg
cebula biała 1 szt.
masło 4 łyżki
ziemniaki 3 szt
por 1 szt
śmietana 2 łyżki
boczek wędzony 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa

Wykonanie:
Marchewkę, cebulę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę przysmażyć na połowie masła, dodać ziemniaki z marchewką i dusić przez 10 minut. Wlać bulion ze śmietaną i gotować około 20 minut. Pora oczyścić i pokroić razem z boczkiem, następnie przysmażyć na pozostałym maśle. Ugotowaną zupę zmiksować, dodać przysmażonego pora z boczkiem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 07.02.2016 18:31
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak