Zupa kwaśna z kiszonej kapusty i jabłka z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    500 g
  • jabłko

    2 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 listki
  • makaron

    250 g
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • por

    50 g
  • seler nać

    50 g
  • pietruszka

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną płuczemy w zimnej wodzie. Pietruszkę kroimy w większe kawałki, ponieważ po ugotowaniu wyciągamy ją z zupy. Jabłka myjemy i kroimy na 4 części.Kapustę kiszoną wraz z porem, selerem, pietruszką oraz jabłkiem wrzucamy go garnka i zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe oraz sól i pieprz. Gotujemy aż wszystko smaki przejdą do zupy oraz aż zmiękną warzywa. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
mały_łasuch
Jeśli ktoś nie lubi zbyt kwaśnej zupy, może ugotować kapustę oddzielnie, a następnie dodać ją do zupy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.11.2014 02:41
Lubię taką.
odjechana 18.11.2014 21:48
Z jabłkiem takiej zupki nie robiłam jeszcze :) Ciekawie :)
wioleczka83 18.11.2014 21:01
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat