ZUPA KRUPNIK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    4
  • ziemniaki młode

    2
  • seler

    1/2
  • pietruszka

    1
  • por

    1
  • serek topiony kremowy

    1
  • kasza jęczmienna

    1/2 perłowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wywar z 6 szklanek wody, wieprzowiny oraz włoszczyzny, dodajemy sól.
Kaszę gotujemy z dodatkiem masła. Do przecedzonego wywaru dodajemy pokrojone ziemniaki. Wywar i ziemniaki mieszamy z kaszą, solimy.
Całość gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Przed podaniem posypujemy siekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 17.09.2011 13:54
często robię podobny
Barbara55 15.09.2011 16:20
może być
kielcok1 06.07.2011 17:16
lubię krupniki dziś miałem na obiad
Olaa 23.05.2011 16:09
pyszny
gosia561 23.03.2011 21:43
ładnie z tą marcheweczką
Bart 20.03.2011 23:54
pyszności
rakow2 17.03.2011 16:06
bardzo lubię krupnik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat