Zupa krem-pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 kostki warzywnej prymat, 100 śmietany,

  • sól, pieprz prymat, szczypta gałki muszkatałowej prymat

  • pomidory

    3 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    2 łyżki
  • bazylia

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, o obrać,, usunąć pestki. Cebulę, czosnek obrać, drobno pokroić i pdsmażyć na oliwie, dodać pokrojpone pomidory dusić 5 min.Umyte listki bazylii drobno pokroić, dodać do pomidorów, wlać rosół gotować 10 min, w tym czasie smietanę ubić na sztywno i wymieszać z zupą, doprawić solą, pieprzemprymat i gałką prymat, zupę przybrać bazylią

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zośka1 07.07.2010 21:41
zarąbiste
Monika188 07.07.2010 21:09
fajne
brygida 07.07.2010 20:58
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat