Zupa kremowa z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    2 kg
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • mleko

    2 szkl
  • bulion

    1 szkl
  • masło

    150 gram
  • oliwa

    1/2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię oczyścić z pestek i miąższ pokroić w kostkę.cebulę i czosnek również pokroić.Na dużej patelni rozgrzać masło,dodać oliwę i zeszklić cebulę i czosnek.Dodać dynię i smażyć ok.25 minut,często mieszając.Przełożyć dynię do dużego garnka,zalać mlekiem i bulionem.Gotować ok.40 minut.Jak dynia będzie miękka to ją zmiksować,Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką.Zupę można podawać z małymi grzankami zrobionymi na maśle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 20.02.2013 00:40
robię taką pyszna
anemon 28.12.2012 10:15
Dyniowej z mlekiem jeszcze nie robiłam.
Łukasz15 06.06.2012 08:35
smaczna
Margo1 01.06.2012 14:11
pyszne
Margo1 01.06.2012 14:11
pyszne
Motorek 24.02.2012 11:10
pycha
misia53 23.09.2011 19:25
Jestem bardzo ciekawa jej smaku
Justa32 08.08.2011 17:45
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat