Zupa kremowa pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dag
  • udka z kurczaka

    6 sztuk
  • włoszczyzna

    25 dag
  • woda

    2 l
  • sól

  • pieprz

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • śmietana 18-procentowa

    250 ml
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wywar z mięsa i włoszczyzny. Pieczarki pokroić na male kawałki, poddusić na maśle z dodatkiem wody i zmiksować w blenderze na gładką masę.

Gotowy wywar przecedzić, dodac zmiksowane pieczarki, przyprawić solą, pieprzem, zagotować. Mąkę zmieszać zmałą ilościa wody, dodać do zupy,następnie wlać śmietankę, zupa powinna mieć kremową konsystencję.

Z pozostałości z wywaru (włoszczyzna, mięso) przygotowałam paszteciki, z którymi podałam zupę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 09.08.2013 19:32
pyszna kremowa i łagodna takie lubię
Goya 01.02.2012 17:43
mniam
gottrina 08.01.2012 11:14
bardzo dobra i taka delikatna ta zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat