Zupa krem ze strąków groszku

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Pamiętacie o maksymie: Gotuję, nie marnuję? Tym razem łuskaliśmy groszek do innego dania, zostały strąki…i wiecie co? Smak wymiata!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • strączki z zielonego groszku

    800 gramów
  • parmezan starty

    3 łyżki
  • śmietana kwaśna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Strączki gotujemy w osolonym wrzątku przez 30 min, (wody wlewamy tyle, by zakryła strąki). Studzimy blendujemy (razem z wodą w której gotowały się), przecieramy przez drobne sito.
Dodajemy parmezan, śmietanę (dokładnie łączymy), do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy 800 g strąków po zielonym groszku oraz kwaszonej śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat