Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Flaki cielęce w pomidorach z oliwkami, kaparami i parmezanem

5.0
(17)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Tradycyjny smak - flaki... jednak przepis nieco podkręcony dodatkami: kaparami, oliwkami oraz parmezanem. Spróbujecie?

Składniki:

ugotowane flaki cielęce
0,6 kilograma
chorizo
100 gramów
cebula
2 sztuki
czosnek
2 ząbki
rosół z kury
0,5 litra
pomidor pelati
400 gramów
czarne oliwki Smak
8 sztuk
oliwki zielone Smak
8 sztuk
kapary całe Smak
1 łyżka
parmezan starty
100 gramów
ciabatta
1 sztuka
olej z suszonych pomidorów
do smażenia

Do smaku:

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Tymianek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki cielęce w pomidorach z oliwkami, kaparami i parmezanem

Ugotowane flaki kroimy w dużą kostkę. W rondlu na oleju z suszonych pomidorów smażymy pokrojone: chorizo, cebulę, czosnek i flaki.

Następnie dodajemy przyprawy, wlewamy rosół, pomidory pelati i dusimy do miękkości.

Do tak przygotowanych flaków dodajemy, oliwki, kapary i doprawiamy do smaku.

Podajemy w miseczkach posypane serem parmezanem z pokrojoną, świeżą ciabatą i świeżymi ziołami.    

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak