Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z coolwarp i kurczaka wędzonego

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Oto drugi sposób na zagospodarowanie jednej kapusty coolwarp. Tym razem przepyszne połączenie z wędzonym kurczakiem.

Składniki:

Składniki:

kapusta coolwrap 0.5 sztuki
udka z kurczaka wędzone 600 gramów
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
marchewki 2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
pomidory malinowe 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe XXL 3 sztuki
koperek 1 pęczek
parmezan starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z coolwarp i kurczaka wędzonego

Udka z kurczaka wkładamy do zimnej wody (2 litry), doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień.

Pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn.

Marchew kroimy na większe kawałki.

Ziemniaki kroimy w kostkę.

Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki.

Kapustę szatkujemy.

Wszystkie składniki dodajemy do zupy, liście laurowe i ziele angielskie. Wsypujemy szczyptę kminku, dodajemy sól i pieprz.

Po kwadransie, udka wyjmujemy, studzimy, zupę gotujemy na wolnym ogniu.

Mięso z kurczaka oddzielamy od kości, rozdrabniamy na kawałki, razem z kośćmi wrzucamy ponownie do zupy.

Po kolejnym kwadransie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie rozprowadzamy, zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Na koniec dodajemy posiekany koperek.

Zupę podajemy z tartym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak