zupa krem z zielonego groszku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek mrożony

    450 gr
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    1 szt
  • koperek

    0,5 pęczek
  • sól

    do smaku
  • śmietana 18 proc

  • oliwa

  • bulion drobiowy

    0,75 litr
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną cebulkę zeszklić na oliwie,dodać przeciśnięty ząbek czosnku i mrożony groszek,chwilę poddusić pod przykryciem. Zalać gorącym bulionem, gotować około 5 minut(mrożony groszek szybko staje się miękki i bardzo szybko traci kolor),dodać pokrojony drobno koperek,sól i pieprz do smaku.
Zupę zmielić blenderem. Podawać z kleksem śmietany i gałązką koperku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pyszota 02.10.2013 20:45
pyszna zupa
Ania321 02.10.2013 19:47
musi być pyszna :)
junox 02.10.2013 19:42
smaczna zupka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat