Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z selera naciowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1 kg
masło 1 łyżka
bulion cielęcy 1 l
grzyby mun 20 g (paski)
makaron 100 g (drobny)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z selera naciowego

Seler kroimy w kostkę (natkę zostawiamy), podsmażamy na maśle, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy. Następnie dodajemy grzyby mun, gotujemy 10 min. Następnie wrzucamy makaron, gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką selera.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 02.01.2016 22:40
Smaczna i zdrowa.
gabrysia123 02.01.2016 19:32
Smaczna zupka.
IZABELA29 02.01.2016 18:08
lekka i pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak