Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek (bez kapusty)
Ziele angielskie całe Prymat 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
sól i pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
masło klarowane 3 łyżki
śmietana 150 ml

Porada

Zupę można podawać z posiekaną natka lub grzankami.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczarek

Warzywa z włoszczyzny obrać, zalać wodą, dodać przyprawy i ugotować bulion na wolnym ogniu.
Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki, cebulę w kostkę.
Na patelni rozgrzać klarowane masło, wrzucić pokrojoną cebulę, następnie dorzucić pieczarki- dodać sól i pieprz i smażyć, aż pieczarki odparują wodę.
Przerzucić do większego garnka- zalać 1-1,5 litra bulionu. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Do śmietany wlać trochę gorącej zupy, a następnie całość wlać do garnka. Zagotować.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak