Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczarek

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
marchew 1/2 sztuki
pietruszka 1/2 sztuki
seler 1 plaster
masło 2 łyżki
serek topiony śmietankowy duży 1 sztuka
przyprawy

Porada

Zupę podawać posypana grzankami.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczarek

Kroki postępowania

1
Marchew i pietruszkę oraz seler pokroić w większą kostkę i zalać litrem wody, dodać kostkę bulionową pieczarkową i pod przykryciem gotować do miękkości pod koniec dodać pokrojony w kostkę serek topiony i rozpuścić w goracym bulionie.
Krok 1 - Zupa krem z pieczarek  foto
2
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle
Krok 2 - Zupa krem z pieczarek  foto
3
dodać do garnka z zupą i jeszcze gotować kilka minut, następnie całość zmiksować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem ziołowym.
Krok 3 - Zupa krem z pieczarek  foto
4
Czerstwe pieczywo ( kilka kromek) pokroić w małą kosteczkę i zrumienić na suchej patelni lub w piekarniku.Grzanki podczas smażenia należy mieszać, aby się nie przypaliły.
Krok 4 - Zupa krem z pieczarek  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 06.03.2015 19:47
Smaczne ;)
IKrakowianka 06.03.2015 19:38
super jest taka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak