Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 100 g
ziemniaki 200 g
jajko 1 sztuka
śmietana 30% 1 sztuka
koper 1/2 pęczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cynamon 1 szczypta
mąka 60 g
masło 40 g
olej 60 ml
rosół warzywny 1 z drobiem
ser biały 200 (chudy)
kapusta 300 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z młodej kapusty

Kroki postępowania

1
Ziemniaki i cebulę obieramy i tniemy w kostkę, smażymy w garnku 5 minut.
Krok 1 - Zupa krem z młodej kapusty foto
2
Dodajemy pociętą w kostkę młodą kapustę i znów smażymy 5 minut, zalewamy bulionem i gotujemy 20 minut.
Krok 2 - Zupa krem z młodej kapusty foto
3
Dodajemy posiekany koperek, śmietanę i miksujemy na gładką masę blenderem.
Krok 3 - Zupa krem z młodej kapusty foto
4
Twaróg mieszamy z mąką, zółtkiem, doprawiamy solą i cynamonem. Białko ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Wałek ciasta układamy na papierze do pieczenia i formujemy kiełbaski. Zapiekamy w piekarniku 10 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Zupa krem z młodej kapusty foto
5
Na talerzu układamy kiełbaski, zalewamy zupą, ewentualnie dekorujemy np. roszponką.
Krok 5 - Zupa krem z młodej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 22.07.2012 11:30
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak