Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
marchew
1 kg -
pietruszka
2 sztuki -
rosół z kury Kucharek
1 litr -
sok wyciśnięty z pomarańczy
1 szklanka -
mleko kokosowe
1 szklanka -
cebula pokrojona w kostkę
2 sztuki -
roztarte ząbki czosnku
2 sztuki -
ser feta
100 g -
filety z dwóch pomarańczy
-
kolendra posiekana
pęczek -
masło klarowane
2 łyżki -
przyprawa w płynie bez glutaminianu sodu
1 łyżka -
Kurkuma mielona Prymat
do smaku -
Przyprawa curry orientalna Prymat
do smaku -
Imbir mielony Prymat
do smaku -
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
1. W garnku na maśle smażymy cebulę, czosnek, dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę pokrojoną w plastry i po kilku minutach zalewamy bulionem.
2. Gotujemy do miękkości warzyw, a następnie dokładnie miksujemy, wlewamy sok pomarańczowy, mleko kokosowe, przyprawę w płynie i ponownie miksujemy.
3. Tak przygotowaną zupę doprawiamy do smaku, podajemy z filetowanymi pomarańczami, serem feta i świeżą kolendrą.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się