Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z leśnch grzybów

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 plaster
olej 8 łyżek
sól do smaku
pieprz prymat do smaku
śmietana 120 ml
chleb czerstwy 3 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z leśnch grzybów

Grzyby leśne oczyścić , opłukać , pokroić w plastry . Rozgrzać w rondelku 6 łyżek oleju włożyć grzyby. Cebulę obrać , pokroić w kostkę , dodać do grzybów . Smażyć 15 minut. Marchewkę , pietruszkę seler obrać , pokroić w kostkę . Zagotować 800 ml wody dodać warzywa . Gotować do miękkości . Pod koniec gotowania dodać do zupy grzyby z cebulą . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Rozprowadzić śmietanę w zupie .Następnie zmiksować blenderem . Czerstwy chleb pokroić w kostkę , usmażyć grzanki na dwóch łyżkach oleju . Zupę podać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 03.09.2016 21:43
Smaczna zupa.
gacopierz23 08.03.2013 21:41
ze świeżych grzybów uwielbiam
adelajda 23.07.2012 20:14
bardzo lubię zupki grzybowe , świeże grzyby to super !!!
SmacznaPyza 21.07.2012 18:21
a jakich grzybów użyłaś?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak