Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kukurydzy konserwowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 2 szt (duże)
bulion warzywny 600 ml
cebule 4 szt (duże)
olej rzepakowy 2 łyzki
śmietana 18 proc 3 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kukurydzy konserwowej

Cebule obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju.
Dodajemy kukurydzę wraz z zalewą, dodajemy bulion, doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Gotujemy 15 min, po czym zestawiamy z ognia, lekko studzimy i dodajemy śmietanę. Miksujemy na gładko. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 09.01.2016 17:17
lubię takie przysmaki!!!
Andrzej132 08.01.2016 13:33
ciekawy pomysł :)
Bernadeta1 08.01.2016 12:38
smaczna zupka i ma piękny kolor
wwwiolka 08.01.2016 09:37
Bardzo fajny przepis.
bertpvd 08.01.2016 08:15
piękny kolor i zapewne smak ;)
olkaaa 08.01.2016 07:45
chętnie spróbuję
Iwusia 07.01.2016 23:12
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak