Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kopru włoskiego

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Subtelny, anyżowy krem, powinien zadowolić amatorów zup podawanych właśnie w ten sposób. Tak, nie jest to coś, czym można się "zapchać", bo w jedzeniu nie tylko o to chodzi. Jest to doskonały starter do dania głównego.

Składniki:

Składniki:

koper włoski 400 gramów
cukinia 200 gramów
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
koperek świeży 1 pęczek
masło 1 łyżka

Porada

W przepisie użyłem samych łodyg natki pietruszki i koperku.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kopru włoskiego

Aromatyczna, rozgrzewająca zupa krem z kopru włoskiego. Idealna na zimę. 

1. Warzywa drobno kroimy, podsmażamy na rozgrzanym maśle, zalewamy wrzątkiem (1,5 litra), gotujemy przez kwadrans.

2. Lekko studzimy, blendujemy na gładko, przecieramy przez drobne sito.

3. Zupę ponownie zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem. 

Zupę krem z kopru włoskiego podajemy z grzankami i zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak