Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kapusty i pomidorów

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Aksamitny krem na bazie kapusty i pomidorów. W przepisie użyliśmy przygotowanej latem passaty pomidorowej z pomidorów lima.

Składniki:

kapusta biała 500 gramów
ziemniaki 3 sztuki
passata pomidorowa 500 mililitrów
bulion warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kapusty i pomidorów

Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy na dużym ogniu przez kwadrans, następnie zmniejszamy płomień, wlewamy passatę pomidorową, zagotowujemy, blendujemy i przecieramy przez drobne sito. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Podajemy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 21.02.2019 19:48
Bardzo smaczna zupka :)
Bożena Matuszczyk 21.02.2019 10:57
Taka zupka na pewno smakuje wyśmienicie, a w dodatku ze swojej pasty pomidorowej.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak